Kedves Hozzátartozók, Érintettek!

Az EFOP 1.3.7.-17 kódszámú pályázat kapcsán az intézmény lehetőséget kapott hozzátartozói csoport alakítására., melyet tematikusan azon hozzátartozók számára ajánlunk, akinek szerette a demencia valamely fajtájával él.

A demencia nemcsak a betegségben szenvedő életét nehezíti meg hanem a családtagjait, barátait, hozzátartozóit is érinti. Éppen ezért van a környezetnek nagy szerepe a betegség viselésében, megkűzdéseiben, mindennapjainak megkönnyítésében.

A hozzátartozók értő, megértő, biztonságos légkörben beszélhetnek problémáikról, küzdelmeikről, aggodalmaikról, megoldási kísérleteikről, kudarcaikról, félelmeikről, kétségeikről.

Az elfogadás, meghallgatás értékeinek megélése, a változtatás, változás szükségességének kimondása az, amiért érdemes részt venni egy tematikusan a hozzátartozókat megszólító csoporton.

Csoportunk tagjai megélhetik, hogy nincsenek egyedül problémájukkal, hiszen az érzések a kérdések, a tapasztalatok megoszthatóvá válnak, egy olyan támogató légkörben ahol tájékoztatást kapnak a betegségről, a demenciában szenvedő családtaggal való együttélés sajátos jellegzetességeiről, a hozzátartozók, dementiában szenvedők támogatásának lehetőségeiről. Az új szempontok felismerésében nagyon sokat segíthet a többi csoporttag, és azáltal, hogy egymás élményeit megosztják, elemzik.

A találkozók a személyes tapasztalatok megosztásán túlmenően lehetőséget adnak a közös érdeklődésre számot tartó szakmai kérdések — a betegség természete, lefolyása, gyógyszerezési lehetőségek, egyéb felmerülő kérdések –megbeszélésére is.

A hozzátartozói csoportot vezeti dr. Törtei Anasztázia pszichiáter és Kiss Andrea mentálhigiénés munkatárs.

A hozzátartozói csoport előre megbeszélt időpontban, általában havi rendszerességgel, külsős helyszínen, a Magtár Látogatóközpont (Pécsi Székesegyház mellett található) kistermében kerül megrendezésre.

A csoport nyitott, a részvétel ingyenes, a soron következő időpontokról a facebook oldalunkon is tájékoztatást adunk,  minden érintettet szeretettel várunk.

 

Kapcsolattartó:
Németh Orsolya koordinátor, telefonszám: +36 (30) 218 9950

Az Úr soha nem vet el bennünket. Arra hív, hogy kövessük őt minden életkorban, mert az öregkornak is megvan a maga kegyelme és küldetése, az Úrtól kapott igazi hivatása. Az öregség egy hivatás! Még nem az a pillanat, amikor „behúzzuk az evezőket a bárkába”.
Hajt az idő gyorsan - rendes útján eljár - Ha felülünk, felvesz, ha maradunk, nem vár; Változik a világ: gyengül, ami erős, És erős lesz, ami gyenge volt azelőtt.
Bocsásd el most, Uram, szolgádat szavaid szerint békességben, hiszen már meglátták szemeim, akit küldtél, az Üdvözítőt. Őt adtad számunkra csodájára minden népnek, hogy fényeskedjék az egész világnak, mint választott néped dicsősége.

KERESSEN MINKET, VISSZAHÍVJUK!