Prohászka3-760x320

Prohászka Otthon

Tisztelt Jelentkező, Kedves Érdeklődő,

A Prohászka Otthon a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő ápolást, gondozást nyújtó idősek otthona, ami a Szent Lőrinc Gondozóotthon részlegeként működik. Idős korban, vagy betegség miatt önmaguk ellátására nem (vagy csak segítséggel) képes személyek részére nyújtunk biztonságot adó otthont.
Fontosnak tartjuk, hogy lakóink természetes életállapotukat az időskort, – biztonságban, otthonos környezetben, – a lehető legjobb, kényelmet adó ellátásban élhessék meg. Intézményünk jelmondatában is ezt a programot fogalmazza meg, ami ápolási-gondozási filozófiánk is egyben:

HBO_logo

Intézményünk magáévá teszi azt a korunkban egyre elfogadottabbá váló nézetet, amiben az időskort egy progresszív élethelyzetnek tekintjük. Otthonunkban ezért olyan segítséget nyújtunk, ami az idős ember életében megélt örömökről, a tevékeny létről, a szeretetről, a kapcsolatainkról, és nem utolsó sorban a vallásos ember számára az üdvösségünkről szól. Intézményünkben ez úgy jelenik meg, hogy a gondozási-ápolási feladaton túl a közösségépítés, a tevékeny és hasznos idő eltöltése – igazodva a lakó életállapotához – a foglalkoztatás, a közös és egyéni mozgásterápia, a lelki higiéné, a vallásgyakorlás lehetősége egyaránt fontos helyet kap napi tevékenységeink között. 2013 óta szakápolási engedéllyel rendelkezünk, ami a legmodernebb ápolási lehetőségeket biztosítja, amihez tárgyi feltételek, és minősített szakápolás tartozik.

A Prohászka Otthon 48 férőhellyel rendelkező családias, minden igényt kielégítő intézmény. Az Otthon a belvárosban, a Székesegyház közvetlen közelében kertes, ligetes környezetben helyezkedik el, ami kényelmet és nyugalmat biztosít lakóinknak.

Tisztelettel köszönjük, hogy Otthonunkat választotta:

Jakab Katalin, részlegvezető
Szücs Attila András, igazgató

Az Úr soha nem vet el bennünket. Arra hív, hogy kövessük őt minden életkorban, mert az öregkornak is megvan a maga kegyelme és küldetése, az Úrtól kapott igazi hivatása. Az öregség egy hivatás! Még nem az a pillanat, amikor „behúzzuk az evezőket a bárkába”.
Hajt az idő gyorsan - rendes útján eljár - Ha felülünk, felvesz, ha maradunk, nem vár; Változik a világ: gyengül, ami erős, És erős lesz, ami gyenge volt azelőtt.
Bocsásd el most, Uram, szolgádat szavaid szerint békességben, hiszen már meglátták szemeim, akit küldtél, az Üdvözítőt. Őt adtad számunkra csodájára minden népnek, hogy fényeskedjék az egész világnak, mint választott néped dicsősége.

KERESSEN MINKET, VISSZAHÍVJUK!